Twitter
29 Ocak 2022 Cumartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Kahve yolculuğu nasıl başladı? Türk kahvesi ne kadar tanınıyor? Burası Haftasonu’nda Gastro Kültürel Diplomasi Uzmanı Gizem Şalcıgil White, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Dünyayı su kıtlığı mı bekliyor? Su kaynakları neden azalıyor? Küresel bir kıtlık bizi mi bekliyor? Dünya “temiz su savaşları” yaşar mı? Su ve gıda savaşları yaşanır mı? Küresel bir kıtlık bizi mi bekliyor? Yapay zeka bir tehdit mi? Akademisyen - Yazar Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Araştırmacı - Yazar İsmail Tokalak,  Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

İbadet dijitalleşiyor mu? Sanal hac ziyareti olur mu? Sanal ortamda ibadet olur mu? Fiziken yapılan ibadetin yerini sanal ibadet alır mı? Metaverse ibadetleri nasıl etkiler? Sanal hac ziyareti ücretli mi olacak? Metaverse dünyası nereye gidiyor? Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Evde tasarruf nasıl sağlanır? Fiyatlar neden yüksek geliyor? Faturalar neden yüksek geliyor? 150 KW üstünde elektrik tüketimi fiyatı neden artıyor? Yüksek faturalar nasıl düşürülür? Enerji tasarrufu nasıl yapılır? Bireysel önlemlerle yüksek faturalar düşürülebilir mi? Hangi alet ne kadar elektrik tüketir? Ampul seçimi nasıl olmalı? Tasarruflu ampul alırken nelere dikkat etmeli? Evde ısı kaybı nasıl önlenir? Prizdeki cihaz elektrik harcar mı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş değerlendiriyor.